26 травня на вебінарі буде обговорено миротворчий досвід Спільноти святого Егідія

Вебінар-дискусія щодо джерел порозуміння крізь призму досвіду Спільноти святого Егідія. Вебінар відбудеться в рамках проєкту «Порозуміння. Релігійні спільноти і подолання поляризації українського суспільства»

У книзі «Все можна змінити» А. Ріккарді описує Спільноту наступним чином: «Спільнота святого Егідія вже багато років назад відкрила, що християнська спільнота володіє силою миру. Насправді, нас нічого не підштовхувало до «дипломатичної роботи». Не можна й говорити, що це було продовженням традиції, не було шляхів, по яким йти. У діяльності заради миру для нас була єдина модель, єдина точка відправлення: євангельська модель, якою Ісус прославляє миротворців. Ці слова нас мотивували». Як євангельська модель стала поштовхом до реальних дій та миротворчих практик, учасники зустрічі обговорять в середу 26.05 о 17:00. Подія буде транслюватися на Facebook-сторінці та YouTube-каналі Відкритого православного університету.

Спікери:

  • Юрій Ліфансе — голова Спільноти святого Егідія в Україні;
  • Ольга Макар — координатор руху Молодь за мир.

Дискутант — Яна Рожнятовська, психолог БФ «Карітас-Київ», координатор проекту «Долаючи розломи в громадах». Модератор — Костянтин Сігов, директор видавничого об‘єднання «Дух і Літера» та Центру європейських гуманітарних досліджень НаУКМА, консультант Державної служби етнополітики та свободи совісті. 

Проект «Порозуміння. Релігійні спільноти і подолання поляризації українського суспільства» реалізується за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини через IFA (Інститут зовнішніх відносин) у програмі фінансування ZIVIK. У організації вебінару беруть участь також об‘єднання «Європа без кордонів», Відкритий православний університет Святої Софії-Премудрості, видавництво «Дух і Літера», Національна платформа «Діалог про мир і безпечну реінтеграцію», Нова бібліотека Софії, Інститут екуменічних студій УКУ. 

Projekt «Religiöse Gemeinden und die Überwindung der gesellschaftlichen Polaritäten in der Ukraine» unterstützt aus Mitteln des Auswärtigen Amtes durch das IFA (Institut für Auslandsbeziehungen e.V.) im Förderprogramm ZIVIK. 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *