Вебінар «Джерела порозуміння і десакралізація насильства» відбудеться 13 травня

В рамках проекту «Порозуміння. Релігійні спільноти і подолання поляризації українського суспільства» відбудеться вебінар-дискусія щодо джерел порозуміння і десакралізації насильства. Зустріч є продовженням дискусії щодо питань миротворення в документах різних релігій і зосереджує увагу явищі насильства та його сакралізованої складової. З матеріалами попередніх вебінарів за темою ви можете ознайомитися за посиланням

У книзі «Поклик духа: церква та суспільство» митрополит Георгій Ходр пише: «Справедливість та мир неподільні. Несправедливість тягне за собою відчай та роздратування, бунт і прагнення до руйнування. Вона викриває волю до влади, якою одержимі тиран та окупант, і властиву цій волі дискримінацію… Ненавість, недовіра, фанатизм, расизм, гноблення — всім цим позначений кінець громадського діалогу». Тож продовжувати громадський діалог будемо в четвер 13.05 о 17:00. Подія буде транслюватися на Facebook-сторінці та YouTube-каналі Відкритого православного університету.

Спікери:

  • священник Богдан Огульчанський — вчений секретар Відкритого православного університету, настоятель Преображенського приходу ПЦУ:
  • священник Олег Кіндій —професор кафедри богослов‘я Українського католицького університету.

Дискутант — Павло Смицнюк, директор Інституту екуменічних студій Українського католицького університету. Модератор — Костянтин Сігов, директор видавничого об‘єднання «Дух і Літера» та Центру європейських гуманітарних досліджень НаУКМА, консультант Державної служби етнополітики та свободи совісті. 

Проект «Порозуміння. Релігійні спільноти і подолання поляризації українського суспільства» реалізується за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини через IFA (Інститут зовнішніх відносин) у програмі фінансування ZIVIK. У організації вебінару беруть участь також об‘єднання «Європа без кордонів», Відкритий православний університет Святої Софії-Премудрості, видавництво «Дух і Літера», Національна платформа «Діалог про мир і безпечну реінтеграцію», Нова бібліотека Софії, Інститут екуменічних студій УКУ. 

Projekt «Religiöse Gemeinden und die Überwindung der gesellschaftlichen Polaritäten in der Ukraine» unterstützt aus Mitteln des Auswärtigen Amtes durch das IFA (Institut für Auslandsbeziehungen e.V.) im Förderprogramm ZIVIK

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *