Архімандрит Кирило Говорун: Християнське підґрунтя прав людини

Обговоренню теми прав людини було присвячено лекцію богослова архімандрита Кирила (Говоруна), яку автор прочитав 26 липня у Відкритому православному університеті.

Захід відбувся в рамках XVII Київського літнього богословського інституту (КЛБІ), організаторами якого є «Дух і Літера», Центр св. Климента «Спілкування та діалог культур», Інститут Томи Аквінського, Несторівський центр і, в якийсь спосіб, Відкритий православний університет. І лекція о. Кирила – спільна подія КЛБІ і ВПУ.

Вивченню цієї теми о. Кирило приділив чимало часу, є автором багатьох публікацій на тему співвідношення гідності і прав людини, тож, поділився власними роздумами зі слухачами.

Сучасна концепція прав людини базується на документі, який було прийнято у 1948 р. на  сесії Генеральної асамблеї ООН, який називається «Загальна декларація прав людини».

З одного боку, Декларація має бачення універсальне, що вона для всіх, для різних часів, для різних народів. Але, з іншого боку, вона стала історичною відповіддю на історичні виклики.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:

Фоторепортаж Архімандрит Кирило Говорун: Християнське підґрунтя прав людини

СЛУХАЙТЕ ТАКОЖ:

Аудіозапис Архимандрит Кирилл Говорун / Христианские основы прав человека
Аудіозапис Архимандрит Кирилл Говорун / Христианские основы прав человека (вопросы после лекции)

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Доповідь Христианские истоки прав человека
Яким є християнське підґрунтя прав людини?

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *