На Почайні з’явився хрест: громада Києва захищає літописну річку від «закатування» в асфальт

У Лазареву суботу, 20 квітня 2019 року, в гирлі річки Почайни, біля Північного мосту, з’явився пам’ятний знак — хрест.

Його встановили громадські активісти разом із депутатом Київради від Оболонського району Костянтином Богатовим та засновницею «Громадського руху Почайна» Аннабеллою Моріною. Цією акцією активісти зупинили чергову спробу забудовників та інвесторів за територією «Блокбастера» залити бетоном та «закатати» в асфальт залишки річки, в якій святий князь Володимир хрестив киян.

До активістів приєдналося духовенство Православної Церкви України. Прот. Георгій Коваленко та митрополит Олександр (Драбинко) освятили встановлений хрест та води річки.

«Поставили хрест В, а не НА Почайні, щоб зберегти її від чергової спроби ув’язнити в бетон і закопати під землю. Дякуємо пильності Аннабелли Моріної, мудрості Костянтина Богатова та всім небайдужим, завдяки яким було досягнуто домовленостей із забудовниками припинити роботи і демонтувати бетонний колектор», — написав у своєму ФБ отець Георгій.

Хрест, який освятив митрополит Олександр, стане нагадуванням про святість річки та про дотримання домовленостей з адміністрацією столиці, серед яких — рішення Київради щодо облаштування над залишками русла Почайни парку.

Крім встановленого хреста, на берегах Почайни вже є вхід до майбутнього парку. Волонтери прибирають територію від сміття.

Нагадаємо, що минулого року зусиллями Аннабелли Моріної найближчу станцію метро «Петрівка» перейменовано на «Почайну».

Фото з ФБ-сторінок Георгія Коваленка та Аннабелли Моріної

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *