XVIII КЛБІ розпочнеться онлайн 13 липня. Тема: «Розрізняти правду й неправду»

Організатори Київського літнього богословського інституту (КЛБІ) анонсують проведення цьогорічного XVIII-го наукового форуму у форматі онлайн.

Про це вони повідомили на сторінці Центру св. Климента в ФБ.

«Дорогі друзі!
Цього року радісна звістка для нас з вами полягає в тому, що, попри пандемію і супутні труднощі, Київський літній богословський інститут (КЛБІ) і цього разу, на 18-му році свого існування, все ж таки відбудеться — ОНЛАЙН на платформі ZOOM. Хоча наразі COVID-19 став перепоною для нашого спілкування віч-на-віч, але одночасно відкрилися і нові можливості для зустрічі, зокрема, з тими, хто і в попередні роки хотів приєднатися до нас, але не міг приїхати з тих чи інших причин, причому це стосується не тільки професорів і лекторів, а й студентів.

Отже, запрошуємо вас на XVIII Київський літній богословський інститут (КЛБІ), який відбудеться онлайн (платформа ZOOM) з 13 липня по 1 серпня 2020 року.

Тема КЛБІ цього року: «Розрізняти правду й неправду: постійний виклик?».

Організатори інституту:

  • науково-видавниче об’єднання «Дух і Літера»;
  • Центр святого Климента «Спілкування та діалог культур»;
  • Відкритий православний університет Святої Софії-Премудрості;
  • Інститут релігійних наук св. Томи Аквінського.

Програма інституту включає курси з сучасного богослов’я в поєднанні з наукою, мистецтвознавством і соціально-етичною проблематикою. У попередні роки в КЛБІ читалися такі курси, як «Богослов’я спілкування» і «Богослов’я ніжності», «Афіни та Єрусалим» і «Нові можливості богослов’я», «Євхаристійна антропологія» і «Новомученики ХХ століття», «Християнська педагогіка» і «Поняття нескінченного в дитинстві», «Гідність та права людини» і «Критичне мислення як запорука розвитку церковної інституції», «Християнські витоки прав людини» і «Тридцятиріччя падіння Берлінської стіни: горизонт гідності», «Соціальна етика як діалог сучасного християнства і секулярного суспільства» та «Комеморативні практики в проєктах майбутнього людських спільнот», «Сант-Аполлінаре-ін-Классе: єпископське служіння в громаді Равенсбкої церкви» та багато інших.

Програма КЛБІ на сайті ETHOS

Лекції, семінари, бесіди та круглі столи проводяться в КЛБІ українською, російською та іншими мовами з перекладом.

Отже, ми знову очікуємо на участь у КЛБІ видатних богословів, філософів, істориків, філологів, громадських і церковних діячів з усього світу, але також і україно- та російськомовних студентів з усього світу.

Цього року свою готовність прочитати лекції та провести семінари в КЛБІ вже підтвердили єпископ Дідьє Берте, священник Франсуа Еве і Маргеріт Ленá у Франції, архімандрит Кирило Говорун і диякон Микола Денисенко у США, диякон Віктор Юдін у Брюсселі, Олександр Філоненко і Юлія Матвєєва в Харкові, Ірина Багратіон-Мухранелі в Москві, Оксана Довгополова в Одесі, священники Георгій Коваленко та Петро Балог у Києві.

Ми сподіваємося, що досвід КЛБІ цього літа буде мати продовження у вигляді онлайн-подій на близькі теми протягом року, і заздалегідь запрошуємо вас, якщо вам буде цікаво, сприяти цьому процесу і брати участь у ньому.

Якщо Ви бажаєте записатися на всю програму КЛБІ-2020 року, заповніть, будь ласка, цю гугл-форму.

Якщо Ви зацікавились, будь ласка, надішліть свою електронну адресу на пошту: yurivestel@gmail.com

До скорої зустрічі в просторі нового КЛБІ!»

За матеріалами ФБ-сторінки Центру св. Климента

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *