Конфлікт Церкви і технологій: чи є гріхом онлайн-богослужіння? Відповідає ректор ВПУ

На своїй сторінці в ФБ ректор Відкритого православного університету Георгій Коваленко розмістив відеозапис стосовно того, як церква ставиться до онлайн-богослужінь, чи порушує це духовний обряд та чи не є це гріхом.

«Ось ми і дожили до часів, коли і найбільш релігійні віряни будуть вдячні за наявність інтернету і онлайн-трансляцій богослужінь. Сьогодні отримав ось такі запитання від одного з телеканалів:
«Як церква ставиться до онлайн-богослужінь? Чи порушує це духовний обряд? Чи є така форма Богослужіння ефективною? Чи не є це гріхом?»
Сподіваюся, моя відповідь їх розчарувала, бо не містить конфлікту між Церквою і технологією».

У відео, зокрема, о. Георгій говорить:

«У нас буде дуже незвична Пасха — ми здебільшого будемо споглядати за богослужінням онлайн. Але насправді це не онлайн-богослужіння, а реальне богослужіння, яке буде відбуватися в реальному храмі, яке буде звершувати реальний єпископ чи священник. Просто більшість будуть за ним споглядати онлайн…

Цього року змінилося те, що ми не можемо зібратися на богослужіння, ми не можемо бути одночасно всі разом у храмі чи коло нього, як це відбувається традиційно для православних християн. Але якраз завдяки можливості онлайн-трансляції ми не будемо позбавлені пасхального богослужіння і пасхальної радості».

Повне відео дивіться тут.

За матеріалами ФБ-сторінки Георгія Коваленка

1 думки про “Конфлікт Церкви і технологій: чи є гріхом онлайн-богослужіння? Відповідає ректор ВПУ”

  1. Тетяна

    З ДНЕМ НАРОДЖЕННЯ, ОТЧЕ! МІЦНОГО ЗДОРОВ”Я, ЩАСТЯ, ВСІЛЯКИХ ГАРАЗДІВ!
    З повагою
    Тетяна.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *