Територіальним громадам бути: «Діалог у Дії 3.0» розпочинає новий проект тривалістю в три роки

Партнерський проект з розвитку культури комунікації в місцевих громадах малих міст України «Діалог у Дії» розпочинає новий цикл — терміном на три роки.

Мета проекту: сприяти розвитку культури порозуміння серед громад малих міст України шляхом створення умов для дієвого діалогу між представниками різних груп задля формування відкритого толерантного суспільства.

Ми щасливі оголосити про старт проекту «ДІАЛОГ У ДІЇ 3.0» терміном на ТРИ роки, — повідомляє сторінка проекту в ФБ.

ХТО МИ
«Діалог у дії 3.0» — це унікальна можливість не лише отримати нові практичні знання та навички про діалог та трансформацію світу навколо себе, а й тривалу та надійну підтримку професійних тренерів, фасилітаторів діалогу, консультантів, які допоможуть у власній громаді втілити в життя те, на що самому не вистачало ресурсів чи наснаги протягом тривалого періоду.

КОГО ШУКАЄМО
Мешканців малих міст та сіл України (до 300 000 населення), які небайдужі до розвитку своїх громад та готові до впровадження змін мирним шляхом.

До активної участі в проекті ми запрошуємо по 2-3 людини з одного міста/села чи територіальної громади, які представляють:
– місцеві громадські організації та ініціативи (а також окремі активісти та волонтери)
– місцеві структури влади
– місцевий бізнес
– місцеві релігійні громади (православні різного юрисдикційного підпорядкування, католицькі, греко-католицькі, протестантські, а також мусульманські, юдейські та інші)

ЧОГО ЧЕКАТИ
Проект передбачає серйозну мотивацію та активну залученість учасників до змін у громаді. Для цього не потрібні особливі навички. Головне — бачити можливості й бути готовими з ними працювати.

ТЕРМІНИ ТА УМОВИ
Подавайте свою заявку через гугл-форму до 23:59 до неділі, 25.11.2019 за посиланням: http://bit.do/dialogue3

Пізніше ми поспілкуємось з вами телефоном і можемо завітати для знайомства.

КУДИ НАДСИЛАТИ ПИТАННЯ
На цю сторінку або на нашу офіційну скриньку пишіть: dialogue.in.action@gmail.com

Проект виконують Центр св. Климента: спілкування та діалог культур та ГО НВО «Дух і літера» за підтримки MCC та Kerk in Actie

***

Перший цикл проекту тривав у 2016 -2017 роках. Друга хвиля «Діалогу у Дії 2.0» відбувалася минулого року у центральній Україні (Дніпропетровська  та Миколаївська області).

Задача «Діалогу в Дії» — налагодження діалогу, позбавлення упереджень та подолання відсутності комунікації між різними групами в громаді задля її розвитку.

Особливості проекту:

  • малі громади;
  • залучення релігійних лідерів різних конфесій;
  • відповідь на запит громад, а не встановлення для них порядку денного;
  • довготривала підтримка проекту.

Першочергова мета — розвиток територіальних громад, адже українське суспільство розвивається через громади.

До модерації залучено різні теми, актуальність яких засвідчує сама громада. Це не лише допомога військовим та внутрішньо переміщеним особам, але й інертність громад, розв’язання на місцевому рівні проблем насильства в сім’ї, комунікація громад та місцевої влади, створення громад та розподіл бюджету тощо.

За матеріалами ФБ-сторінки проекту Діалог у Дії

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *