«Маємо разом працювати над тим, щоб українці жили у суспільстві, де цінності — дороговказ для дій» — о.Георгій Коваленко на неформальній зустрічі зі Святославом Вакарчуком

8 липня 2019 р. духовні отці різних віросповідань відгукнулися на пропозицію зустрічі з лідером «Голосу» Святославом Вакарчуком та кандидатом у народні депутати Сергієм Притулою.

Серед присутніх були священик Георгій Коваленко (ПЦУ), священик Андрій Зелінський (УГКЦ), раввин Київської центральної синагоги Рабе Йосиф Асман, пастор Олег Гончар (ЦХВЄ), шейх Мухаммад Мамутов та шейх Сейран Аріфов (АЛЬРАІД), священик Олександр Язловецький (РКЦ).

«Понад дві години говорили зі Святославом Вакарчуком про біблійні заповіді і можливість їх втілення в українській політиці і суспільному житті… Домовилися продовжити після виборів…», — зауважив о. Георгій у себе на ФБ-сторінці.

На зустрічі розпочали діалог щодо ролі церкви в становленні української політичної нації та плекання її єдності, а щодо також подальшої співпраці з метою звільнення заручників Кремля. Окремо зупинилися на важливості сімейних цінностей, оскільки зустріч відбулася у День сім’ї.

«Для нас принципово важливо збирати на такі дружні неформальні зустрічі священнослужителів різних конфесій та релігій. Українці традиційно довіряють церкві більше, ніж будь-якій державній чи політичній інституції. Тому саме ви та спільноти, яким ви служите, можуть допомогти створити та розвинути сучасну українську політичну націю. Україна — це країна рівних можливостей, тож надзвичайно важливо, щоб кожен міг вільно сповідувати власну релігію», — сказав Святослав Вакарчук.

Він додав, що партія «Голос» зробить усе для утвердження миру та справжніх сімейних цінностей в Україні.

«Дуже символічно, що ми з вами зустрілись саме в День сім’ї. Я вважаю сімейні цінності дуже важливими. Для мене сім’я є достатньо інтимною річчю, я стараюсь її оберігати. Мені важливо, щоб сім’я була моєю фортецею», — сказав Вакарчук.

Під час зустрічі особливу увагу звернули на питання звільнення українських заручників в Росії та співпраці в цьому процесі представників різних конфесій та релігійних організацій: «Для нас звільнення наших громадян — питання особистої політичної відповідальності. А роль церков у цьому процесі, як і в процесі адаптації ветеранів та їхніх родин після участі у військових діях, надзвичайно важлива», — сказав Вакарчук.

«Дуже важливо, щоб політика та релігія не були роз’єднані. Ми маємо разом працювати над тим, щоб українці жили у суспільстві, де цінності це не лише тема для промов, а дороговказ для дій. Партія «Голос», яка демонструє новий для України та звичний для західної демократії підхід до політики, може допомогти нам консолідувати українське суспільство на базі таких цінностей», — зазначив о.Георгій Коваленко.

За матеріалами сайту «Голос» та ФБ-сторінки прот. Георгія Коваленка

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *